Můj rok 2022 - Vděčnost i podnikatelské stresy

Můj rok 2022 – Vděčnost i podnikatelské stresy

 

 

Leden

 

Začátek roku pro mě znamenal jednoho fakt velkého strašáka – daňové přiznání. Už půl roku mám doma na poličce pečlivě uložený živnostenský list, ve volných chvílích tvořím bojovky a nabízím je herním nadšencům na jednoduchém e-shopu.

 

 

A teď je čas zúčtování! Ajaj. Papíry, úřadování... To mě děsí. Začínám hledat šikovnou účetní, která by se tohoto úkolu ujala a zachránila mě tak z mých nočních děsů, že mi určitě něco z důležitých papírů bude chybět a děti mě budou chodit navštěvovatz do lochu :D. Po telefonátech s několika adeptkami mám jasno o té pravé. Dokáže mi vše jednoduše a laskavě vysvětlit a daňové přiznání mám v březnu úspěšně a správně podáno. UFF!

 

 

Jenže...

 

 

Tak nějak mimochodem se ze mě stala fakt podnikatelka. Od této chvíle už si platím zálohy na zdravotní a sociální pojištění. Taky e-shop, automatizaci. Dochází mi, že z mého tvůrčího pokusu se za těch pár měsíců stala reálná práce a pokud chci pokračovat, musím trochu máknout.

Nějaký čas trvá, než se z těch byrokratických starostí otřepu a vrhnu se zas s radostí a lehkostí do tvorby.

 

 

Díky zábavnému rannímu brainstormingu s manželem začíná vznikat Grónská bojovka. Studuju informace, maluju mapy, píšu dopisy od dánské královny a začínám toužit vidět naživo polární záři. Bojovka pak vyráží do světa obklopená eskymáckým inspiračním týdnem plným tipů na hry, tvoření a další zajímavosti k tématu.

 

 

 

 

Březen

  

Společně s talentovanou umělkyní a grafičkou Klárkou z Lipky dáváme nový kabátek loňské bojovce Probouzení jara a podruhé si zkouším organizaci Inspiračního týdne u mě ve skupině Dobrodružství začíná. Komunita se díky tomu hezky rozrůstá a nadšené ohlasy na aktivity, materiály zdarma i soutěž mě velmi těší. Musím však přiznat že na konci týdne jsem už z každodenního pobytu na fb fakt unavená a ordinuju si na neurčito od sítí odpočinek.

 

 

 

Květen

 

Dokončování velké sady Léto na vlnách mě moc baví. Dělám přesně to, co miluju – ladit vše dohromady. Připravit v námořním tématu hromadu aktivit, aby se s nima rodina zabavila na celé léto. Nebo aby se z nich poskládal tábor či program na dovču.

 

 

 

Uvědomuju si, že mi vyhovuje střídání nejrůznějších činností – zapisování a propojování nápadů v mind mapě na lednici, skicování fixou, práce s akvarelem, úpravy v PC, focení... Bylo by pro mě děsně náročný a nepříjemný dělat několik hodin v kuse jednu stejnou činnost. Jsem vděčná, že si můžu organizovat činnosti sama.

 

 

 

Poprvé jsem také zažila něco jako "brandové focení" :) Prostě místo selfíček jsem sbalila nafukovací kruh a kapitánskou čepici a vyrazila s panem fotografem ulovit pár záběrů k místnímu rybníčku. Byla to sranda a výsledek dobře posloužil.

 

 

 

 

Červen

 

Josífek má jeden rok! Je to úžasnej malej objevitel, pohodář a miláček celé rodiny. Začíná chodit, běhat, lézt na žebříky, skříně, stoly, do pračky, záchodu, odpaďáku a na další nevhodná místa :) Jeho uhlídání mi dává pořádně zabrat a mám pocit, že pracovat budu zase moct nejdříve za rok...

 

 

 

Celkově, pracující ženu při péči o větší rodinu vnímám fakt jako výzvu. Stále analyzuju kdy, jak a jestli vůbec můžu "dělat něco navíc". Naštěstí je léto a mám před sebou dva měsíce volna, cákání v bazénu, táborů, výletů, dovolených a sklizně úrody.

 

 

 

 

Léto

 

 Máme s manželem 10 let výročí svatby. Fíha, to to letí! Od začátku se snažíme na vztahu makat, abychom si ten život spolu užívali nejen přežívali vedle sebe. Na výročí si nadělujeme na začátku prázdnin skvělý kurz Manželská setkání. Tohle je pro nás fakt velká věc. Po několika letech opouštíme na týden děti i všední starosti. Nevařím, neperu. Vzdělávám se. Odpočívám. Pečuju o sebe i o muže, s nímž jsem spojila život. Prostě pecka, ze které stále čerpáme.

(Udat na týden 6 dětí je docela mazec, ale když se chce, všechno jde, žejo :))

 

 

 

Naši dva nejstarší jedou letos poprvé kromě příměšťáků i na přespávací tábor. Vrací se nadšení a k mému údivu s většinou nepoužitého oblečení v kufru :D "Mami, však dvě trička mi stačily, aspoň nebudeš muset moc prát."

 

 

 

Září

 

Na konci prázdnin má narozeniny nejstarší z našich dcerek a k této příležitosti mi vznikne neplánovaně pod rukama bojovka Náhrdelník mořské panny. Je zajímavý, jak ke mně někdy přijde všechno úplně samo a já jen nápady chytím, zapíšu, namaluju...

 

 

Velká věc je náš nový prvňáček Honzík. Na vesnické malotřídce má skvělou paní učitelku a 11 spolužáků. I přes úžasně alternativní, neznámkovací, nenásilný způsob výuky to ze začátku trochu drhne. Zvyknout si na nové povinnosti, hudebku, nevratnost dětství v lesní školce chce čas.

 

 

Já se opět místy cítím jako autobusák při rozvážení ratolestí do krožků, na druhou stranu mám velkou radost z "kapely", která se nám doma rodí i z holek předvádějících v obýváku oblíbené tanečně-gymnastické prvky.

 

 

 

 

Říjen

 

Vyrážíme s manželem na víkendovku navazující na letní kurz, jupí! A pak už musím zabrat s adventním kalendářem. Mám přesnou představu, jak to má vypadat a nehodlám z ní ani o krůček ustoupit. Píšu, maluju, stříhám, upravuju a zase píšu... a 24 domečků se mi pomalu ale jistě hromadí na stole.

 

 

 

 

Listopad

 

Listopad je jedinečný. Pouze v tomto měsíci si u mě můžete koupit i několik fyzických produktů – dva adventní kalendáře, recepty, knížku nebo celý all inclusive balíček. Chvátí mě stres z termínů a komunikace s tiskárnou. Zjišťuju, že já ani Klárka jsme ve věci oboustranného tisku domečků z adventního kalendáře neuvažovbaly správně a zachrání to až grafik z tiskárny, který vidí (slyší v telefonu) mou bezradnost a slibuje, že už se postará o to, aby vše sedělo. Jsem fakt vděčná a s výslednou dodávkou spokojená.

 

 

 

V dalších dnech opět prohlubuji přátelský vztah s paními prodavačkami sousední Jednoty. Denně jim vozím plný prádelní koš s balíčky a než do systému zásilkovny všechny napípáme, stihneme povykládat o životě i aktuálních akcích v oddělení uzenin.

 

 

 

Začínáme válčit s nemocemi a na advent nejsem až tak připravená jako předešlé roky. Adventní kalendář nám vystřihuju až večer před, ale šťastná, že moje práce může přinášet ovoce i naší rodině. Na společné čtení příběhů i plnění úkolů už se moc těšíme a na šňůře v kuchyni vypadají domečky prostě úžasně!

 

 

 

Prosinec

 

Po pracovním listopadu je konečně volněji. Zaměstnává mě teď léčení soplíků a kašlíků, chystání vánočních dárků, pokusy o předvánoční úklid, které nakonec nechávám být a soustředím se především na to zdraví. Od Ježíška dostávám trochu předčasně "novou nohu" :D ...aneb obávaná operace krečových žil zdárně přežita.

 

 

 

Na poslední chvíli ještě upravím Novoroční aktivity pro celou rodinu, a hned novou verzi vytisknu i pro nás – nad starým i novým rokem se zamýšlíme standartně 1.1. Pak už se pouštíme do vánočního slavení v úzkém i širším kruhu rodinném. Prostřídáme se v kašli a teplotách a z původních ryze výletovacích a horských plánů slevíme na procházky v naší vsi a jeden výlet do herního centra, který jsme dostali jako dárek.

 

 

 

O Vánočních prázdninách mám úmysly trochu se přivzdělat na skvělých podnikatelských přednáškách zdarma, ale s celou rodinou doma je to science fiction – musím počkat na leden :)

 

 

 

Díky, že jste tento rok byli se mnou!

 

Kde? Přece v příbězích bojovek, při dobrých skutcích adventního kalendáře, v kuchyni u Pečených pohádek...

Děkuju za inspiraci, nové náměty a zpětné vazby. Za Vaše zprávy, komentáře, lajky na sítích. Za Vaši laskavost, když jste našli pravopisnou chybu.... :) Je toho moc. A patří Vám za to mé srdečné DĚKUJI!

 

 

 

A kdo dočetl až sem, zaslouží si malý novoroční dáreček 

 

- může si cokoli z e-shopu www.petiprodeti.cz pořídit se slevou celých 35% při zadání slevového kódu PF2023 ;) Kód platí na celý nákup do 15.1.2023 a stačí jej zadat při objednávce v košíku. Snad udělá radost a pomůže začít nový rok s dětmi hravě a dobrodružně :)

 

 

 

Krásné dny i v roce 2023, těším se na další společná dobrodružství!

 

Peti

 

 

 

 

Zpět do obchodu