⛳️ JAK PŘIPRAVIT BOJOVKU DO TERÉNU jako samoobslužnou trasu? ⛳️


Jste organizace, kroužek, či skupina přátel a chcete bojovku použít opakovaně pro více skupin, více dní? Pak mrkněte na naše rady a tipy ????
 
  1. LAMINUJTE - Pokud máte v úmyslu nechat bojovku v terénu celý den nebo více, určitě nešetřete čas a fólie a každé stanoviště zalaminujte. Pokud nemáte laminovačku, nezoufejte a vsuňte každý list do eurofólie - jen pozor, stranu s dírou nechte dole, ať Vám dovnitť nenaprší ????
  2. UPEVŇUJTE ŠETRNĚ A PEVNĚ - Rýsováčky ani izolepa nejsou moc cool. Nevypadají hezky a ničí stromy i jiné podklady. Nejvíc se nám osvědčilo přivazování listů s úkoly obyčejným jutovým provázkem. Děrovačkou či nůžtičkami udělejte dírky ve všech čtyřech rozích každého zalaminovaného listu a pevně přivažte pro případ větru.
  3. DOMLUVTE SE S VLASTNÍKY POZEMKU - Pokud nevyvěšujete bojovku ve vlastním sadu či na kamarádově zahradě, nezpomeňte si zjistit vlastníka pozemku a domluvit se s ním. Zavolat starostovi nebo hajnému předem je lepší, než pak řešit nedorozumění. Většina lidí ráda podpoří akci pro děti a nechá vás bojovku vyvěsit, jen ocení informaci a prosbu o svolení předem.
  4. INFORMAČNÍ LÍSTEK - Skvělé je přidat pod každý úkol lístek s informacemi - kdo bojovku vyvěsil, kdy ji sundáte a hlášku jako "prosíme nesundávat, neničit" (viz fotky ???? )
  5. NÁPOVĚDY APOD. - Pokud hra obsahuje nápovědu za splnění úkolu můžete ji umístit na odklapovací lístek - po splnění úkolu si hráči otočí lístek a zapíšou nápovědu.
  6. POKLAD - Poklad můžete umístit za plotem zahrady někoho známého, kdy si děti jen přes plot sáhnou do krabice pro malou odměnu. Dalšími variantami je, že si účastníci (každá rodina) přinese poklad svůj a nenápadně dětem ukryje na konci trasy, nebo jen napíšete, kam si mají hráči pro poklad dojít - třeba k Vám na "základnu" ????
  7. ÚKLID - Po akci nezapomeňte po sobě vše uklidit nebo požádejte poslední skupinku hráčů, aby úkoly i zančení sundávala cestou.
 
Které bojovky jsou vhodné jako samoobslužné trasy?
Ve spolupráci s CPR Ráj jsme už takto připravili:
 
Nevybíráte-li vstupné či jinou úplatu za hru/akci, nemám s použitím mých bojovek v obci/organizaci/kroužku problém ????
Pokud Vás něco konkrétního k přípravě her v terénu zajímá, napište mi, jsme vám k službám ????
Zatím krásné hravé dny!
Peti ????‍♀️
Zpět do obchodu